Statul român, bandele de tâlhari şi demenţa portocalie!

joi, 18 februarie 2010

Trăind într-o ţară bizară cum este România, toate bunele tale intenţii, tot optimismul, toată iubirea se pare că te părăsec la un moment dat! Şi nu pentru că tu ai vrea acest lucru, ci pur şi simplu pentru că nu mai ai resursele necesare să mai suporţi! Momentan nu este cazul meu, dar nu ştiu cât această stare de calm, de optimism, de serenitate sufletească şi emoţională care mă caracterizează acum, mă va mai ţine! 
Privind demenţa celor care ne conduc şi mai ales modul în care îşi bat joc de noi, pe faţă, (priviţi efectele legilor pensiilor şi salarizării unice şi mă opresc aici), ca nişte sălbatici de un turist captiv în plasele lor, ca un copil răzgâiat de un sărman oligofren, ca nişte tâlhari de boierul îmbuibat căruia i-a venit şi lui rândul să fie afumat cu niscaiva ardei usturat, ca un peşte de târ..., pardon, de trupurile pe care le domină prin frică şi aş putea continua în această manieră comparativă până mâine - pentru că sunt... nebun şi am resurse din belşug - am făcut ceva... documentare - profitând în mod magistral de ziua liberă de azi - pe această temă, a demenţei statului de-a lungul timpului!
Afirmam în articolul de ieri că dragostea de putere aduce doar durere şi moarte. Ei bine, dacă dragostea de putere aduce doar durere şi dacă puterea fără dragoste înseamnă diavol - şi îmi vine acum în cap episodul biblic al demonizatului din ţinutul Gherghesenilor, îngrozitor de puternic, dar lipsit complet de iubire, pentru că diavolul i-a luat-o în schimbul... puterii - pot concluzia, fără riscul de a greşi, că pe acest tărâm al politicii există ceva demonic!
Sf. Augustin compara statul cu nişte bande de tâlhari: 'ce altceva sunt bandele de tâlhari dacă nu nişte mici regate? banda însăşi e alcătuită din bărbaţi, e condusă de autoritatea unui prinţ, e sudată prin pactul unei confederaţii', comparaţie pe care multe secole mai târziu o reia oarecum similar economistul politic şi sociologul german, Max Weber care afirma că 'statul e comunitatea care pretinde monopulul utilizării legitime a forţei fizice înlăuntrul unui teritoriu dat'... Numai că termenul 'legitim' nu are nicio legătură cu dragostea, cu justiţia, pentru că statul este considerat singura sursă a dreptului de folosi violenţa, sub toate formele ei, de a se folosi de subiecţii lui după bunul plac al... bărbaţilor cu pulovere ca portocala, conduşi de autoritatea unui... 'prinţ' sub umbrela confederaţiilor... demonice îmbătate de dorinţa toxică  de a avea puterea! CU ORICE PREŢ! Puterea lipsită de dragoste!
Motiv pentru care nu mă mai miră deloc afirmaţia lui Nietzsche că 'statul este cel mai rece dintre toţi... monştri'. Statul, politica, acest nou idol, care pe mulţi îi atrage, orbindu-i şi hipnotizându-i, ca un cal al morţii tropăind fals cu eleganţa... onorurilor divine. Politica, această născocire, care a inventat o moarte care se slăveşte drept viaţă, statul fiind locul unde toţi beau otravă, locul unde sinuciderea şi uciderea lentă a tuturor se pretinde a fi drept... VIAŢĂ!

Statul se naşte când toţi se vând şi îşi vând sufletele, iar când sufletul se vinde, diavolul ia în stăpânire şi... trupul! Aşa cum se întâmplă azi cu noi, la noi, în această ţară bizară... numită România!

2 comentarii:

Petre spunea...

Statul nu este decat o sclavie institutionalizata, care ne ademeneste cu iluzia libertatii. Suntem in matrice, dar preferam sa inchidem ochii, chiar si atunci cand adevarul ni se arata gol-golut. Statul a inceput sa devina un balaur cu sapte capete, pe care sabia democratiei nu le mai poate taia. Ca masura preventiva, ar fi necesara din cand in cand o revolutie. Voi reveni cu o postare mai ampla, o extensie mai argumentata a acestui comentariu.

joi, 18 februarie 2010 la 17:12:00 EET
Petre spunea...

Sagetator, Douazeci si trei noiembrie

Nativii zilei de 23 noiembrie afiseaza foarte repede dispret fata de orice forma deschisa de autoritate si represiune. Ei nu sunt genul de persoane care cred in lucrurile simple doar pentru ca asa trebuie. Acest lucru nu inseamna neaparat ca sunt incapabili de credinta sau atasament. Pentru acesti nativi, lucrurile trebuie sa fie justificate si sa demonstreze ca merita efortul depus. In cazul in care sunt porniti sa nu respecte nici o regula, fie ca reactioneaza in liniste, fie prin cateva cuvinte bine alese sau niste gesturi fizice care ii fac pe deplin intelesi, atunci cand vor sa exprime ceea ce simt. Rareori, poate niciodata, se vor da la o parte de la o confruntare. Una dintre cele mai mari probleme ale lor este tendinta de a provoca certuri si batai. Cei nascuti astazi demonstreaza o natura combativa cand sunt in jurul oamenilor pe care nu ii pot suporta. Daca nu sunt in compania celor pe care ii plac, ii iubesc sau cel putin ii respecta, este adesea mult mai bine sa ramana singuri.

Nativii zilei de 23 noiembrie cred in regula de a trai si de a-i lasa si pe altii sa traiasca, dar daca sunt provocati, reactiile lor pot fi rapide si severe. De obicei, au obrazul subtire cand este vorba de anumite probleme sensibile. Acestea pot, din nefericire, sa devina niste butoane pe care le activeaza ceilalti. Astfel, o parte din pregatirea lor spirituala consta in aprofundarea modului in care devin mult mai rezistenti la provocari. De exemplu, ei trebuie sa isi creeze un nou set de butoane. Majoritatea nativilor zilei de 23 noiembrie experimenteaza intr-o mare masura lipsa de armonie in relatia cu cel putin unul dintre parinti. Aceste chestiuni rebele ale copilariei de obicei raman in ei insisi pana in faza de maturitate. Le vor trebui multi ani, ajungand chiar la patruzeci sau cincizeci de ani, inainte ca ei sa reuseasca se reorienteze, astfel incat sa fie capabili sa evite conflictul. Moartea unui parinte cu care nu au reusit sa se impace sau pe care nu l-au apreciat in totalitate poate fi devastatoare. Asadar, pentru nativii care au conflicte parentale nerezolvate, nu exista moment mai prielnic sa le rezolve decat prezentul.

Persoanele nascute pe 23 noiembrie de obicei au prezenta de spirit si un simt al umorului bine dezvoltat. Daca acest spirit de gluma nu isi gaseste locul in vietile lor, ar trebui sa fie dezvoltat, deoarece poate dezamorsa o multime de situatii potential explozive. Cand nativii acestei zile au invatat sa rada de ei insisi, vor progresa cu mult in propria lor evolutie. Spiritualitatea, in diversele ei forme, este tema care apare de obicei in jurul varstei de treizeci de ani, dar poate sa nu isi atinga cotele maxime pentru inca zece sau douazeci de ani. Prin meditatie si formele mai profunde ale gandirii, constientizarea si intelegerea, nativii zilei de 23 noiembrie pot scapa in cele din urma de aspectele negative ale personalitatii lor. Paradoxal, ei, cei blasfemitori, arata un mare potential pentru a se dezvolta. Ei vor deveni chiar figuri extrem de stabile si hotarate.

Pentru nativii zilei de 23 noiembrie, stabilitatea in activitatea profesionala si in viata de familie este esentiala pentru a putea sa se dezvolte. Stabilirea unei structuri zilnice valabile pentru afacerile de familie, dar si pentru cele profesionale, le stabilizeaza si le calmeaza instinctele salbatice. Totusi, ei ar trebui sa isi controleze nelinistea cand vine vremea sa treaca mai departe sau sa aspire la obiective mai marete. Altfel, ei se pot bloca sau pot stagna.

SFATURI: Controleaza-ti reactile. Nu ii lasa pe ceilalti sa iti activeze butoanele sensibile. Dezvolta obiectivitatea – indeparteaza-te putin si observa-te. Nu inceta niciodata sa te dezvolti, din copilarie pana in ultimul moment al vietii.
PUNCTE FORTE:
Individualist
Spirit liber
Amuzant
PUNCTE SLABE: Combativ Izolat Impulsiv

joi, 18 februarie 2010 la 19:03:00 EET