Mărţişoare, primăvară, sânge şi căldură!

luni, 1 martie 2010



Dacă iniţial gândeam această postare într-o manieră complet diferită, în sensul că voiam să fiu acid şi extrem de critic în legătură cu toată această desfăşurare teribilă de forţe.. comerciale pe care o numesc eu generic 'Târgul Mărţişorului', care în alte contexte nu ar aduna nicicum atâta lume, am preferat să schimb registrul...stilistic ca o reacţie a observării la care i-am supus azi pe cei din jur :)!
Şi m-am gândit că fiecare crede ce vrea, alege ce crede că îi face bine, ce îi aduce fericire, mănâncă de câţi bani are... iubeşte pe cine vrea sau pe cine poate, cumpără cât îl ţin buzunarele şi aş putea continua până mâine, dar risc să devin plictisor, iar alţii m-ar acuza că m-am transformat într-un deontolog, iar aceste cuvinte m-ar durea tare :))!
Revenind, dincolo de toată această... agitaţie, dincolo de tot acest demers mercantil, în care totul şi nimic este de vânzare, de la fireturi până la ghiocei, de la iluzii până la oameni vii cu tot cu sentimentele lor, rămâne motivaţia celor care se înscriu în toată această agitaţie! Rămân sentimentele, pornirile, trăirile, emoţiile, gândurile, aşteptările, fie ele disimulate, fie că urmăresc un scop trupesc sau unul nobil, care se întrevăd în spatele a ceea ce ne face pe noi să dăruim un mărţişor, un zâmbet, un şnur în culorile vieţii şi sufletului, un talisman de noroc...
Şi văzând schimbările celor din jur, felul în care o simplă cifră i-a schimbat, o banală întoarcere a paginii unui banal calendar, schimbarea şi de straie :), de atitudini, de gesturi, de culori... în haine, în machiaj, în... ochi, m-a făcut să cred că poate nu chiar totul este pierdut! M-a făcut să sper că bunătatea, seninătatea, sensibiltatea, căldura, iubirea... nu sunt numai nişte cuvinte ridicole, golite de conţinut de o existenţă dementă, al căror sens îl redescoperim numai în dicţionare!
Azi am observat alte lumini în ochii din jur... şi vreau din tot sufletul meu naiv să cred că totul se datorează bucuriei că suntem vii, că prin vene sângele care ne curge este încă roşu şi ne aduce aminte... că a venit primăvara... că a iubi e primăvară!

2 comentarii:

Petre spunea...

E primavara, incepe un nou ciclu al vietii, iar oamenii simt acest lucru inconstient. Semnificatiile s-au pierdut de mult si ramane doar un sentiment pe care nu si-l mai pot explica. Ca sa umple acel gol, se intorc la lucrurile palpabile, golite de simbolistica lor profunda.

luni, 1 martie 2010 la 19:19:00 EET
mialio spunea...

e primavara iar si iar
1 martie a adus in dar
Martisorul ideal
Natura e insorita
Inima e implinita
Ghioceii adusi cu drag...
Sa umple si al tau prag!
Te pupam
Ali si Sofi

marți, 2 martie 2010 la 10:32:00 EET