Balcanii, bârfa şi fasolea!

luni, 20 septembrie 2010

Judecarea oamenilor după aparenţe alături de scârbavnica şi urâta dincolo de comparaţie îndeletnicire, căreia cosmopoliţii îi spun "socializare", iar înapoiaţii ca mine îi spun "bârfă", oferă o întreagă perspectivă asupra vieţii ieftine din punct de vedere intelectual, dar şi spiritual al zonei în care ne ducem, pardon, ne târâim noi existenţa! Să nu fim mai prejos decât restul... Balcanilor! De fapt într-o ţară unde miroase a varză, a sarmale şi a fasole încă de la graniţe, unde însuşi aerul e mai rarefiat - măcar de ar fi fost din cauza altitudinii spirituale, chiar şi spaţiale ar fi fost extraordinar - unde praful şi corupţia sunt mai vârtoase, la ce să ne aşteptăm? Nu degeaba şi-a scuturat Sf. Nifon papucii când a plecat din Ţara Românească, iar acum i-am adus moaştele spre adorare în locul pe care el l-a blestemat să se aleagă praful de el! Oare pe Sf. Nifon l-a... consultat vreun "sfânt" dintre cei contemporani dacă vrea să se odihnească, spre slava lui Hristos, aici?

2 comentarii:

Unknown spunea...

Sunt în etapa în care gândurile şi experienţele de peste vară au început să se decanteze fiind catalizate de experienţe şi mai recente... la care au contribuit, onor, "prieteni" de-ai mei! Voi reveni! Sunt încă viu şi chiar dau şi din gură, spre disperarea unora!

luni, 20 septembrie 2010 la 18:50:00 EEST
Petre spunea...

La toata tocana, varza murata si fasolea batuta care insumeaza caracterul infect al acestei natii (in majoritatea ei) se mai poate adauga si consacrata capra moarta a vecinului, ca tacamul sa contina si carne.
Ca tot vorbeam de tarele ce afecteaza genetica unui popor nascut cu malformatii la capitolul CARACTER, astazi am vazut cu ochii nostri (prietenii stiu despre ce e vorba)inca un caz care confirma regula, de data aceasta sub forma "mai bine imi omor singur capra decat sa o dau altuia pe bani."

marți, 21 septembrie 2010 la 17:13:00 EEST