E groasă şi la alţii!

miercuri, 23 decembrie 2009



Din 11 ianurie 2010 binecunoscutei companii Microsoft i se va interzice vânzarea aplicaţiei Word din suita Office 2007.
Micuţa compania i4i Inc., situată în Toronto, a dat în judecată Microsoft în 2007, afirmând că ei deţineau tehnologia din spatele unui instrument integrat în editorul de texte Word. Tehnologia în cauză le oferă utilizatorilor Word o modalitate îmbunătăţită de edita limbajul XML sau codul care îi spune programului cum să interpreteze sau să afişeze conţinuturile unui document. Dar este şi o veste bună: compania a anunţat că vor repara codul cu pricina până în 11 ianuarie!
Microsoft Word şi Microsoft Office vor fi retrase din vânzare de la acestă dată, dacă litigiul nu va fi rezolvat (în plus Microsoft este ameninţată cu un proces de 290 milioane de $), dar în mod normal ele vor putea fi folosite de către deţinători, iar Microsoft va avea permisiunea să ofere suport pentru acestea.

Ca o replică finală, Microsoft oferă acum utilizatorilor posibilitatea de a utiliza Office 2010 (download-abil de pe site-ul lor), în versiunea Beta, ce va fi finalizată până la sfârşitul anului viitor, versiune care nu va conţine mult-disputatul cod!

0 comentarii: